Hälften av finalisterna i Årets bagare 2016 kommer från Bageri Brillo

In Nyheter Krogsverige by Redaktionen

När Årets bagare 2016 snart går av stapeln är det full fart med förberedelserna på Bageri Brillo på Skeppsbron i Stockholm. Härifrån kommer nämligen inte mindre än hälften av årets totalt sex finalister. Startfältet från bageriet består av Kim Lund, Tobias Henke och Ellen Käck som alla tävlar i Svenska Mästerskapen för professionella bagare.

Bageri Brillo leds av bagarchef Håkan Johansson som har många meriter, inte minst att han själv vunnit guld i bagar-VM och sedan 2014 axlar rollen som coach och lagledare i svenska bagarlandslaget. Han har stor tilltro till sina tre finalister och tycker att det är fantastiskt att de vill tävla. Att ha tre tävlande i SM från samma bageri tillhör ovanligheterna.

– Jag tror att vi har lyckats skapa en inspirerande miljö som både uppmuntrar till att våga tävla och ger utrymme för kreativitet. Sen har de ju sett mig tävla och vinna VM, det tror jag har bidragit till att tävlingslusten är stor hos oss, säger Håkan Johansson.

Kim Lund understryker Håkans engagemang i tävlingen.

– Vi blir uppmuntrade av Håkan och Bageri Brillo som ger oss möjligheten att träna och vara med och tävla. Det skapas en väldigt inspirerande miljö när flera tävlar men framförallt allt när man får jobba tillsammans med Håkan som är världens bästa bagare, säger Kim Lund.

Tävlingen äger rum i köpcentret Nordstan i Göteborg 19-21 april. Under tävlingens tre dagar ska finalisterna visa prov på sin kreativitet, hantverksskicklighet och smakkänsla. Konkurrensen dem emellan verkar de ta med ro.

– När vi tränar stöttar vi varandra och testar smaker och uppläggningar tillsammans. Jag önskar mina kollegor all lycka till i tävlingen men såklart måste någon vinna. Det skulle inte vara helt dumt om det blev jag, säger Ellen Käck och skrattar.

Läs mer om tävlingen på: aretsbagare.se>>>>