Årets Sous Vide-kock 2017 heter Tomas Gustavsson

In Nyheter Krogsverige by Redaktionen

Idag har den spännande finalen i Årets Sous Vide-kock ägt rum på Restaurang Expo 2017 i Kista. Vi säger stort grattis till Tomas Gustavsson från Pembert & Gustafsson i Malmö! 

Juryn bestod av Rikard Nilsson, Bengt Sjöström, Thomas Diederichsen och förra årets vinnare Dennis Säwström. De motiverade vinsten så här.

”För en sällsynt stor rikedom i råvaruvariationen och en mycket tilltalande kreativitet får årets Sous Vide-kock 2017 Pluman att i alla avseenden framträda på allra högsta nivå.

Årets Sous Vide kock 2017 heter Tomas Gustavsson!”

Årets produkt från Atria var Pluma Signature. Tomas lagade hällstekt Plumastek med savoykål fylld med jordärtsskocka och äpple, krokett med Plumakött , karlj-johan svamp och lagrad Allerumost samt en rostad kyckling ”dashi” med karl-johan , miso och yuzu , en kräm på dill, soyakokta sagogryn, krasse och pepparrot och en sallad på skocka, äpple, champinjon och shiitaki.